HomePiata de desfacereCum functioneaza?


Cum functioneaza un detector de metale ? -
apasa aici

Cum functioneaza un detector sau un locator portabil ?-
apasa aici

Cum functioneaza un filtru magnetic ? - apasa aici

Detectoarele si separatoarele de metale utilizeaza sisteme electromagnetice pentru detectia obiectelor metalice. Acestea detecteaza orice metal si aliaj metalic: magnetic sau nemagnetic. Campul electromagnetic este creat de bobine in diferite configuratii si marimi, in functie de tipul detectorului sau al separatorului.

Campul electromagnetic este perturbat de obiectul metalic si ca urmare unitatea de control detecteaza si evalueaza semnalul masurat de la detector.
DALECTROM va ofera o gama larga de detectoare si separatoare de metale, in diferite modele si dimenisuni pentru toate tipurile de aplicatii.

Detectoare de metale

Functionare normala Detectie metal - banda transportoare se opreste


Materialul de inspectat este transportat pe o banda rulanta (sau se afla pe un plan inclinat) si trece prin campul magnetic generat de bobinele detectorului. Bobinle si senzorii de detectie se afla in tunelul detectorului de metale - obiectul metalic distorsioneaza campul magnetic si unitatea de control masoara aceasta distorsiune.
DALECTROM va ofera diverse tipuri de detectoare de metale, de diferite geometrii si utilizand diverse modele ale unitatii de control- in functie de sensibilitatea dorita (dimensiunea minima a metalului ce se doreste a fi detectat). Pentru mai multe informatii despre produsele oferite apasa aici...

Detectoarele de metale livrate de firma noastra pot fi simple (detector si unitate de comanda) sau complete, livrate impreuna cu accesorii cum ar fi benzi transportoare, sisteme de ejectare material, sirene, cuplare la PC, monitorizare la distanta , diverse alte accesorii sau dimensiuni.

Separatoare de metale

Functionare normala Detectie si separare parti metalice Revenire la functionare normala (clapeta inschisa)


Un separator de metale detecteaza si elimina (separa) impuritatile metalice din fluxul de material. Fluxul de material poate fi de natura solida (granulat, fulgi, tocatura, etc), lichida (sucuri, bauturi, etc) sau vascoasa (pasata de dinti, gel, bulion, etc).
Separatorul este complet automatizat, el avand in principiu doua componente: (1) detectorul propriuzis pentru detectia metalelor si (2) separatorul mecanic, care separa materialele contaminate cu metale. Separarea metalelor de restul materialului se face foarte rapid (timpii de reactie de ordinul a cateva ms - miimi de secunda).
DALECTROM va ofera o gama variata de separatoare de metale, de diferite dimensiuni si pentru toate aplicatiile din domeniul industrial. Pentru mai multe amanunte apasa aici...

Functionare normala Actionarea clapetei dupa detectia metalului
Filtre magnetice


Filtrul magnetic este realizat din doua componente: partea exterioara (carcasa) si partea interioara (miezul), realizat din magneti ceramici asamblati impreuna cu placute metalice feromagnetice. Acest lucru face posibila dezvoltarea unui camp magnetic puternic intre electrozi si astfel micro-particolele feromagnetice sunt atrase si retinute intre aripioarele placilor metalice formand astfel un gradient concentrat al campului magnetic. Secretul sistemului si eficacitatea sa consta in orientarea si sensul de montare al magnetilor impreuna cu forma aripioarelor colectoare, care face acest sistem sa fie unic in lume – solutia este brevetata international. Pentru mai multe amanunte si efectuare de comenzi, apasa aici.

Miezul magnetic


Magnom - solutie brevetata international

Locatoare si detectoare portabile

Un locator portabil funcioneaza pe urmatorul principiu: partea de detectie (in functie de tipul locatorului elementul de detectie este de mai multe tipuri: capacitiv, inductiv, radar, ultasonic, etc) este plasata pe suprafata peretetului sau a obiectului ce urmeaza a fi inspectat si ulterior locatorul se va deplasa usor pe suprafata. In prima instanta este nevoie de calibrare a locatorului, aceasta se realizeaza prin simpla apasare a unui buton - din acest moment locatorul este gata de scanare. La intilnirea unui obiect ascuns in perete, de exemplu o conducta din metal sau alt material, locatorul indica prezentza acesteia pe ecran si se aude un bip. Locatoarele inteligente Zircon comercializate de firma noastra poseda cea mai avansata tehnica pentru prelucrarea semnalului. Calibrarea se face automat, si partea electronica monitorizeaza permanent acest lucru (10-20 ori pe secunda). Totodata informatia este afisata pe un ecran luminoscent, ce se poate citi in orice conditii. Sistemul electronic proceseaza informatia masurata de senzori si determina tipul obiectului aflat sub zidarie sau ascuns in material.
Pentru informatii suplimentare, comenzi si preturi, apasa aici.
Versiune pentru printare

(C) 2012 Copyright DALECTROM SRL.